Frågor & Svar

Frågor & svar

Tempo är den lokala mötesplatsen där kunden hittar bra mat och service, oavsett om det handlar om ett mindre samhälle eller en närförort. Kedjan har cirka 150 butiker runt om i landet som drivs av kunniga och engagerade handlare. Tempo är en del av Hemköp som i sin tur ingår i Axfood, noterat på Nasdaq Stockholm.

Här hittar du svar på vanliga frågor om Tempo!

 • Öppettider

  Vilka öppettider har min lokala Tempobutik?

  Titta under rubriken "Butiker & Öppettider". Där hittar du bland annat butikens adress och öppettider. Observera att det kan förekomma avvikelser i de ordinarie öppettiderna vid storhelger som Jul, Påsk och Midsommar. Ring då gärna butiken för att försäkra dig om att de har öppet just när du vill handla.

 • Tempobutiker

  Hur många Tempobutiker finns det?

  Det finns ungefär 150 Tempobutiker spridda runt om i Sverige. För att ytterligare stärka vår närvaro på marknaden siktar vi givetvis på att bli fler.

 • Ägare

  Vem äger Tempo?

  Tempo är ett varumärke som ägs av AxfoodHemköpskedjan AB har uppdraget att underhålla och utveckla Tempo-profilen genom att leverera mesta möjliga mervärde till de handlare som valt att genom samarbete och profilavtal ansluta sig till Tempo-profilen. Varje butik ägs och drivs av en enskild handlare. Handlaren skall följa uppsatta riktlinjer och kriterier för Tempo-profilen, men har också stor frihet att utveckla och anpassa sin Tempo-butik till den lokala marknadens efterfrågan och förutsättningar.

 • Bli handlare

  Hur gör jag om jag vill profilera om min butik till Tempo?

  Klicka in under rubriken "Bli Tempohandlare" för att komma i kontakt med någon av våra konsulenter.

 • Reklamutskick

  Jag har fått reklam från Tempo men vet inte var butiken finns?

  Har du fått direktreklamerbjudanden från Tempo så finns det säkerligen en Tempobutik i ditt närområde. Klicka in under rubriken "Butiker & öppettider" för att hitta den Tempo-butik som ligger närmast dig.

 • Egna märkesvaror

  Har ni egna märkesvaror på Tempo?

  Ja, vi på Tempo och Axfood vill att alla ska ha möjlighet att äta bra och hållbar mat. Därför är våra egna varor både prisvärda och håller hög kvalitet.

  Dagens konsumenter är medvetna och ställer tuffa krav – de vill ha varor som månar om hälsan, djuren och klimatet. Den efterfrågan arbetar vi ständigt med att möta, och i det arbetet spelar våra egna varor en viktig roll.

  Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment av egna varor – som dessutom älskas av våra kunder. Hit hör populära varumärken så som GarantEldorado och Minstingen.

 • Fairtrade

  Samarbetar Tempo med Fairtrade?

  Tempo samarbetar med organisationen för Fairtrade och vi uppmuntrar verkligen till förändring för odlare och anställda, med egen kraft. 

  Tempo backar upp initiativ som Fairtrade, en oberoende certifiering med ett uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft. Detta med syfte att skapa förändring och utveckling. Hos Tempo ser vi det som en självklar del av vårt hållbarhetsarbete. 

  Hos oss tar vi arbetet med att utöka vårt Fairtrade-sortiment på allvar. Under åren har en rad produkter dykt upp på butikshyllorna för att främja Fairtrade. Garant har länge legat i framkant i denna mission och har därför introducerat både téer och choklad som är Fairtrade-märkt.
  Läs mer om Garants Fairtrade-sortiment.

 • Jobba eller praktisera på Tempo

  Hur söker jag jobb/praktik på Tempo?

  Om du vill ansöka om arbete eller praktik i någon av våra 150 butiker runt om i landet hör du med fördel av dig till den ansvarige handlaren i respektive butik. Telefonnummer till butikerna hittar du under respektive butik här. Är du intresserad av att jobba inom Axfood-koncernen går du in på www.axfood.se/karriar. Där kan du både söka utannonserade lediga tjänster och göra en elektronisk intresseanmälan.

 • Pant

  Ska inte butikerna ta emot alla returflaskor och tomburkar?

  Tempobutiken ska, för att erbjuda god kundservice, ta emot pantbelagda dryckesförpackningar motsvarande den mängd som butiken säljer. Om hanteringen skulle innebära stora praktiska olägenheter eller om butiken får ta emot avsevärt större mängder jämfört med de mängder man säljer, kan butiken överväga att införa begränsningar i olika form. Beslut om detta tas av varje enskild handlare. Genom en överenskommelse mellan konsumentombudsmannen och handelns organisationer är butiker skyldiga att lämna ut pengar för returglas om kunden kräver det. Dylik överenskommelse finns inte för PET/aluminiumburkar, utan här kan respektive handlare besluta. Det är rimligt att handlaren kräver någon form av inköp som motprestation av kunden.

 • Reklamation

  Hur reklamerar jag en felaktig vara som jag köpt hos Tempo?

  Tag i första hand kontakt med den butik där du köpt varan. Ta med kvitto och om möjligt den felaktiga varan.

 • Kundkort

  Finns det ett kundkort hos Tempo?

  Något generellt kundkort finns inte på Tempo. Däremot finns det ett 100-kort. Då Tempo ägs av enskilda köpmän avgör handlaren själv om hans butik skall erbjuda sina kunder ett 100-kort! Vad är då ett 100-kort? Kunden får ett kort med tio stycken stämpelrutor. För varje tillfälle då kunden handlar för minst 200 kr får han en stämpel i kortet. När kortet är fyllt har kunden 100 kr att handla för i sin Tempo butik. Gäller ej tips och postala tjänster.

 • Plastbärkassar

  Minskad förbrukning av plastbärkassar på Tempo?

  Använd din plastbärkasse igen och igen – bättre för miljön

  Nedskräpning av plast i naturen är ett problem i världen så också i Sverige. Engångsbestick, sugrör, flasklock och snabbmatshållare är de plastföremål som är vanligast att lämna i naturen. Även plastbärkassar hamnar ibland i naturen.

  Just plastbärkassens negativa påverkan på miljön har väckt EU politikernas intresse och varje medlemsland har ålagts att se över vad man kan göra för att minska användningen av plastbärkassar. Vi i handeln har nu ett ansvar att minska förbrukningen av plastbärkassar och det behöver vi göra tillsammans med dig konsument!

  Då tror vi att det behövs ett helt nytt sätt att se på plastbärkassen, att vi ser den som en flergångsartikel istället för engångsartikel. Bäst är att använda plastbärkassen om och om igen och att alltid ta med en plastbärkasse eller kasse i annat material med sig hemifrån istället för att köpa en ny varje gång man handlar. Och göra det till en mer hållbar shoppingrutin som är bra för miljön.

  Om nedskräpning och materialinsamling

  Långt ifrån alla plastbärkassar hamnar i naturen. Vanligast är att de används som soppåsar och slutar i förbränning. Andra hamnar i plastinsamlingen i de gröna stationerna och återvinning alternativt förbränning. Läs mer om materialinsamling på www.fti.se

 • Betala med mobilen

  Kan man betala med mobiltelefonen hos er?

  Ja, Apple Pay och Samsung Pay finns på vissa utvalda butiker.

  A-H

  Bergkvarna

  Tempo Bergkvarna

  Blentarp

  Tempo Blentarp

  Borlänge

  Tempo Hagalund

  Falkenberg

  Tempo Olofsbo

  Frövi

  Tempo Frövi

  Fågelfors

  Tempo Fågelfors

  Grillby

  Tempo Grillby

  Grisslehamn

  Tempo Singö

  Gävle

  Tempo Brynäs

  Tempo Sjätte Tvärgatan

  Göteborg

  Tempo Skår

  Tempo Skatås

  Hallstavik

  Tempo Hallstavik

  Halmstad

  Tempo Bäckagård

  Hestra

  Tempo Hestra

  Hjärup

  Tempo Jakriborg

  Huskvarna

  Tempo Huskvarna

  Hägersten

  Tempo Hägersten

  Härnösand

  Tempo Härnösand

   

  I-N

  Kareby

  Tempo Kareby

  Kattmarsvik

  Tempo Kattmarsvik

  Lerum

  Tempo Solkatten

  Lidingö

  Tempo Baggeby

  Linköping

  Tempo Tallboda

  Ljusterö

  Tempo Ljusterö

  Malmköping

  Tempo Malmköping

  Norrala

  Tempo Vågbro

  Nyköping

  Tempo Nyköping (Humlan)

   

  O-S

  Reftele

  Tempo Reftele

  Siljansnäs

  Tempo Siljansnäs

  Skepplanda

  Tempo Skepplanda

  Sundsvall

  Tempo Bredsand

  Söderhamn

  Tempo Söderhamn

  Södertälje

  Tempo Fornhöjden

   

  T-Ö

  Töllsjö

  Tempo Töllsjö

  Uddevalla

  Tempo Jacob's

  Valla

  Tempo Valla

  Vallsta

  Tempo Vallsta

  Varberg

  Tempo Getterön

  Vedum

  Tempo Vedum

  Vikarbyn

  Tempo Vikarbyn

  Vimmerby

  Tempo Vimmerby

  Viskafors

  Tempo Viskafors

  Åmotsbruk

  Tempo Åmotsbruk

  Örebro

  Tempo Lövstagatan

  Östervåla

  Tempo Östervåla