Coronaviruset - så jobbar vi i butik

Välkomna en i taget! 

Vi gör allt vi kan för att skapa en säker miljö för både kunder och personal och ber därför alla som kan att handla utan sällskap.

Hur vi jobbar

För oss på Tempo är det viktigt att både kunder och medarbetare ska känna sig trygga med att vi gör allt vi kan för att säkra den bästa möjliga butiksupplevelsen.

För att förhindra smittspridning och att du som kund ska känna dig trygg stärker vi upp våra redan omfattande hygienrutiner ytterligare både i butik och på våra lager.

Tider som dessa prövar vårt samhälle, men det skapar också möjlighet till gemenskap och omsorg. I våra butiker ser vi flera exempel på det när grannar handlar åt varandra och unga hjälper äldre.

Det är viktigt för oss att du som kund ska känna dig trygg när du besöker våra butiker eller får maten levererad hem.

Hälsningar Simone Margulies, vd Hemköp och Tempo

Frågor och svar om Corona (covid-19)

Hur säkerställer Tempo att coronaviruset inte sprids i butikerna?
Coronavirusets spridning påverkar oss alla och för oss på Tempo är det viktigt att både kunder och medarbetare ska känna sig trygga med att vi gör allt vi kan för att säkra den bästa möjliga butiksupplevelsen. För att förhindra smittspridning och att du som kund ska känna dig trygg stärker vi upp våra redan omfattande hygienrutiner ytterligare både i butik och på våra lager.

Varför har ni livsmedel som salladsbar och bröd öppet?
Enligt Livsmedelsverket finns det i dagsläget inget som tyder på att viruset kan spridas via mat eller dryck. Det man vet är att smittan i huvudsak sprids genom nära kontakter mellan människor. Oavsett är det viktigt att tvätta händerna ofta och undvika att röra vid ansiktet. Matsäkerhet är vår högsta prioritet och vi har strikta hygienkrav i våra butiker och på våra lager.

Varför har ni fortfarande självplock av mat i era butiker, såsom sallads- och varmmatsbufféer?
Enligt Livsmedelsverket finns det i dagsläget inget som tyder på att viruset kan spridas via mat eller dryck. Det man vet är att smittan i huvudsak sprids genom nära kontakter mellan människor. Matsäkerhet är vår högsta prioritet och vi har strikta hygienkrav i våra butiker och på våra lager. På grund av hög arbetsbelastning har några av våra butiker valt att stänga ner varmmatsbufféer och salladsbarer. Detta för att vi ska hinna med att fylla på varor i hyllorna.